Sări la conţinut

Ceasca de ceai

august 29, 2016

Stateam la masa fata in fata. El se uita pierdut in ceasca de ceai aproape goala. Mai era o gura de ceai dar stia ca daca o soarbe, se termina. Si nu numai ceaiul. Parca astepta din resturile de pe fundul cestii sa creasca un copac, sa faca flori si sa transpire in cana un izvor nesecat de ceai. Asa ar mai putea sta la masa alaturi de mine. Poate l-as mai fi tinut dar eu beau cafea. Iar cafeaua imi face dor de duca. Sa-mi pun aripile in portbagaj, sa ma pierd in trafic si sa-l descalcesc pana la autostrada.

 – Stii… poate…

Nu. Poate nu e certitudine. Nu am nevoie si nu vreau „poate”. Fara jumatati de masura, fara lingurite rase de atentie, fara un sfert de pachet de sentimente, nu cand vrei sau ai chef, nu in intuneric si nu la rand. Vreau totul sau nimic. Nu am timp de pierdut pana te decizi tu daca vrei sau nu ma vrei. Alarma a sunat acum 4 minute, zile, luni. Chiar daca ai dat snooze, ea a sunat si tu te-ai prefacut ca nu stiai. Dar tu stiai dar iti era mai usor asa. Si-ai lasat sa-mi curga timpul aiurea pe teava de canalizare.

 – As vrea…

Ce vrei e neimportant pentru mine. A fost si am incercat dar tu n-ai intins mana sa primesti. Erai prea busy sa vorbesti la telefon. Te-am si sunat, poate asa ai fi vorbit si cu mine dar tot timpul suna ocupat. Nu ti-ai facut timp pentru mine, nici eu nu mai am timp pentru tine. L-am dat la amanet pentru cana asta de cafea. Si stii ce e funny? Ma incalzeste mai mult cafeua decat ai reusit tu, aroma ei ma imbratiseaza mai mult decat mi-ai oferit tu.

 – As fi vrut…

Si eu. Dar nu am putut sa-mi doresc indeajuns pentru doi. Am facut jumatatea mea de distanta intre noi si inca un pas. Tu ai stat in fotoliu cu bratele incrucisate. Nu stiu ce ai asteptat dar sigur nu pe mine. Te-ai ridicat sa vii cand deja m-am intors cu spatele sa plec.

 – Si acum… ce mai pot spune?!?

Nu mai spune nimic. Nu mai e nimic de spus. Tu bei ceai, eu beau cafea. Tu lenevesti in fotoliu, eu imi sting tigara, beau ultima gura de cafea si plec.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: